Снимка PexelsПрокуратурата в Гърция  разследва  организирана престъпна група, издавала фалшиви

...
Снимка PexelsПрокуратурата в Гърция  разследва  организирана престъпна група, издавала фалшиви
Коментари Харесай

Разследване в Гърция за фалшиви сертификати за ваксиниране

Снимка Pexels

Прокуратурата в Гърция  разследва  организирана незаконна група, издавала подправени документи за имунизиране.

Лекари подават недоволство пред управляващите, че са притискани да издават и подправени позитивни проби за антитела, като им предложили по 200 евро, заяви

Разследването на полицията до момента откри две медицински лица, вписвали в националния указател хора, които  не са били действително имунизирани.

В център за имунизация в град Кардица, където живеят към 6 хиляди души по документи са осъществени 40 хиляди имунизации. Предполага се, по показания на други медици, че цената е била към 200 евро за „ услугата “.

По мотив на този случай медици обявиха пред медиите, че от разнообразни елементи на страната са подавали сигнали за напън и опит да бъдат подкупени, с цел да издадат освен подправени документи, само че и позитивни проби за съществуване на антитела след преболедуване на вируса, което освобождава от имунизиране в идващите шест месеца.

Предполага се, че и на други места има риск да са работили по тази скица, обявиха пред медиите служители на реда и адвокати.

Министърът на опазването на здравето Танасис Плеврис заяви, че държавното управление внася по неотложност в Народното събрание смяна в закона с доста високи санкции и наказателна отговорност за подправяне на здравен документ.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР